Atina Yeme & İçme

Belki daha önce gittiğiniz için biliyor olabilirsiniz ama bilmeyenler ve daha önce hiç Yunanistan’ı ziyaret etmemiş arkadaşları bilgilendirmek istiyorum. Yunan mutfağı ile bizim mutfağımız fazlasıyla benzerlik gösteriyor. Bu nedenle Atina seyahatiniz sırasında kendinizi çok kaybetmeden kontrollü yemeye özen gösterin kii her şeyi tadabilecek gücünüz olsun 🙂

Tıpkı bizde olduğu gibi Yunan halkı da dışarıda yemek yemeye, kuş sütü eksik sofralara oturup uzun uzun muhabbet etmeyi çok seviyor. Bu nedenle birçok büyükşehirde olduğu gibi gitmeyi düşündüğünüz popüler ve iyi yerler için önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Böyle bir kriterim yok diyorsanız; herhangi bir restorana oturup Greek Salad, kabak kızartması ve cacık yiyerek de doyabilirsiniz.

Yediğin içtiğin senin olsun, bana gezip gördüklerini anlat diyorsanız; Atina Gezilecek Yerler rehber yazımı inceleyebilirsiniz.

Atina : En İyi Kahvaltı Mekanları

Mama Roux

Mama Roux’u kahvaltı amacıyla gittiğim bir mekan olduğu için kahvaltı önerileri kategorime ekledim. Geniş bir menüsü olduğu için ister kahvaltı için isterseniz de öğle yemeği için tercih edebilirsiniz. Çok çok lezzetli bir menüsü olduğunu söyleyemeyeceğim fakat civardaysanız oturup hızlıca bir şeyler atıştırıp rahatlıkla doyabilirsiniz.

🔴Konum için tıklayın >>

Atina : En İyi Kahvecileri

atina-frappe

The Art Foundation TAF

Burası hem bir sergi alanı hem de ilginç bir mekanın içine açılan farklı bir kahveci. Seyahatim öncesinde Atina’da gidebileceğim en iyi kahvecileri araştırırken tanıştım TAF’la. Hem ortam için hem de lezzetli ödüllü kahvelerinden tatmak için deneyebilirsiniz.

Kahve fiyatları
Espresso €2,50
Filtre kahve €4
Sandviçler €4 – €6
Tatlı €4
Bira € 4- €5- €6

🔴Konum için tıklayın >>

Atina : En İyi Yemekleri

atina-yemek

Kostas

Atina’nın 65 yıldır hizmet veren, yunan mutfağı sevenlerin keşfetmesi gereken, kesinlikle en iyi Souvlaki restoranlarından biri. Souvlaki nedir diye sorarsanız; Yunanistan’ın dürüme benzeyen en lezzetli atıştırmalığı. Şöyle anlatayım gece dışarı çıktığınızda hafif bir açlık hissettiğinizde yiyeceğiniz tantuninin Atina’daki karşılığı souvlaki. Tabi ki tadı tantuniye benzemiyor benimki sadece bir benzetme 🙂
Kostas’ta çok uzun sıralar beklememek için öğleden önce gidebilirsiniz. Çünkü öğleden sonra 15.00’da Kostas’taki tüm yiyecekler tükeniyor benden söylemesi.

🔴Konum için tıklayın >>

O Thanasis

Atina’nın Monastiraki bölgesinde 1964 yılından beri souvlaki restoranı olarak faaliyet gösteren Thanasis’un ana lezzetlerinden bir tanesi de gyro. Türkiye aslında “Ciğerci” dediğimiz kavrama fazlasıyla doyduğu için Yunanistan’a gidip, yunan mutfağı keşfine çıkmak yerine kebap mı yiyecem üstelik yoğurtlu kebap diyebilirsiniz. Kesinlikle Türkiye’de yediğinizden çok çok farklı bir lezzete sahip. Önyargılarınızdan kurtulup denemeniz gereken bir lezzet.

🔴Konum için tıklayın >>

Diogenes

Yaz mevsiminin etkisiyle acaba Akropolis’i gezerken ki yorgunluğum sonucunda dinlenebileceğim bir mekan bulduğum için mi gözüme güzel geldi diye düşündüm şu anda. Hayır, çiçekli bahçesiyle lezzetli ekmekleri ve Greek salad’ı ile gerçekten başarılı diyebileceğim mekanlardan biri. Üstelik Wifi’da mevcut.

🔴Konum için tıklayın >>

Rififi Restaurant

Exarchia bölgesindeki en çok tercih edilen, şık ve zarif lokal mekanlardan biri. Şarapları, zeytin ve zeytinyağları, başlangıçları ile her şey çok lezzetliydi. Buradaki en önemli detay aslında Yunan yemeklerini yeniden daha da büyük lezzetle yorumlamaları.

🔴Konum için tıklayın >>

Atina : En İyi Atıştırmalık

atina-tatlı-restoran

Lukumades

Eğer canınız tatlı istiyorsa ve Atina’daysan kendinizi şımartmanın en güzel yolu kesinlikle bu kabarık içi krema dolgulu kabarık hamur topları olabilir. Çeşit çeşit soslar ve sıcak sıcak lokmalar tatlı ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacak bir lezzet.

🔴Konum için tıklayın >>

Atina : En İyi Pub ve Barlar

Six Dogs Bar

Atina’nın en çok bilinen ve tercih edilen lokal bir hip barı. Atıştırmalık ve birçok çeşit kokteyl için gidebilirsiniz. En çok tercih edilen yer olmasına rağmen oldukça salaş bir konsepti var. Ki mekana ilk girdiğinizde sıradan basit bir yer hissine kapılıyorsunuz fakat merdivenlerden aşağıya inip bahçeye çıktıktan sonra farklı dünyalara açılıyorsunuz.

Bank üzerinde oturmak biraz yorucu olabiliyor yani dinlenmek için uygun bir mekan olduğunu düşünmüyorum. Fakat şehir merkezindeki turistik yerlerden ve kalabalıktan uzaklaşıp, yerel halkla daha çok iç içe olmak istiyorum diyorsanız; bu isteğinizi karşılayacak bir mekan. Çok fazla bira çeşidi yok belki ama pastörsüz yerel biraları sizi memnun edecektir.

🔴Konum için tıklayın >>

Momix (Molecular Mixology)

Atina’da gördüğüm en yaratıcı konsepte sahip olan bu barda kendinizi sanki bir bilim adamı gibi hissediyorsunuz. Moleküler gastronomiyi barmenlikle birleştiren ve deneyleri seven konuklar için özel kokteyller üreten bir bar burası. Gerçekten büyülenmiş gibi etrafı izlemekten, barmenlerin yaptığı kokteylleri takip etmekten alıkoyamıyorsunuz kendinizi. Atina’ya kadar gitmişken bu konsepti görmeden dönmeyin.

🔴Konum için tıklayın >>

Brettos

Renklerin içinde boğulabileceğiniz, Plaka bölgesindeki en eski ve en geleneksel barlarından birisi burası. Mekanı araştırmaya başladığınızda konseptin likörler üzerine olduğunu ve likörleriyle meşhur olduklarını göreceksiniz. 40’a yakın likör çeşidi içinden sevebileceğiniz bir tadı bulmak için kesinlikle garsonlarla iletişim kurmalısınız. Sizin için en doğru öneriyi yapacaktır. Eğer likörlerini denemek istiyorum derseniz büyük bir bardak yerine shot tercih edebilirsiniz. Shot tercih etmenizin tek zor yanı buzsuz içmek olacak çünkü bir süre sonra gerçekten şekerden bayıyorsunuz. İsterseniz evinize de alabilirsiniz.

🔴Konum için tıklayın >>

Atina : Taverna

Stamatopoulos Tavern

Taverna, tatil planlarını yapmaya başladığım an taverna araştırmalarına da başladım. Araştırmalarım sırasında gördüm bu mekanı ama Atina’ya gittiğimde Plaka’yı ve mekanları gördüğüm an aman ya neresi olursa olsun zaten keyifli vakit geçiririm diyordum. Tabi ki karşıma çıkan ilk yere oturmadım ve tavsiyelerle Stamatopoulos’a gittim. Kesinlikle mezeleriyle müzikleriyle keyifli vakit geçirdiğimiz bir akşam oldu.

Stamatopoulos Menüsü için tıklayın >>

🔴Konum için tıklayın >>